HomeAffiliate- of vergelijkwebsiteAffiliate url’s cloaken, wel of niet doen?

26
juli

Affiliate url’s cloaken, wel of niet doen?

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Affiliate- of vergelijkwebsite

Binnen affiliate marketing is enorm belangrijk om goede posities in Google en andere zoekmachines te behalen tijdens het promoten van de productgroep niche of branche waarin je je begeeft.

affiliate-url-cloaken

Een onderdeel van SEO is zorgen dat Google je op de best mogelijke manier kan indexeren. Affiliatie url’s dragen nu niet echt bij aan SEO vriendelijkheid. Een manier om dat af te vangen, is het cloaken van je affiliate url, oftewel “clean linking”. De doelstelling is om via clean linking (schone links) de url populariteit van de affiliate websites te verhogen. Maar moet je dit nu wel of niet toepassen? En hoe doe je dat eigenlijk, affiliate url’s cloaking?

Wat is clean linking of het cloaken van een affiliate url?

Bij affiliate marketing is het belangrijk dat de adverteerder, affiliate marketeer en het affiliatie netwerk allemaal goede inzichten krijgen in views, klik en transacties (sales) die voortkomen uit het promoten van de aanbieder binnen een affiliate website. Om deze onderdelen te kunnen meten (conversies), dienen de links voorzien te worden van bepaalde parameters. Dit levert vaak een enorm lange url met verschillende waardes op. Niet echt vriendelijk dus. Via het affiliate netwerk kunnen alle partijen inzicht krijgen in de statistieken en metingen. Om deze tracking url’s om te zetten naar schone url’s, zullen de affiliate url’s omgezet moeten worden clean links, oftewel het cloaken van een affiliatie link.

Affiliate url cloaking: wel of niet doen?

Het cloaken van een affiliate url is als methode zeker niet verkeerd voor de SEO prestaties van je affiliate website. Doen dus. Of het beter is voor de aanbieder waarvan je de producten promoot? Het is vooral de inzet van affiliate marketing en daarmee de massale, onnatuurlijke backlinks die niet bevordelijk zijn. Zorg dus voor een goede samenwerking met je publishers als adverteerder, zodat je de backlinks op de juiste manier ontvangt. Wij adviseren hier graag over.

Advies nodig bij het maken van een affiliate site?

Wij helpen en adviseren je graag bij het starten van een affiliate site en het integreren van een onze Nicetoclick Cloaking affiliate links plugin. Niet alleen de do’s en don’ts zijn belangrijk, maar ook het bepalen van de beste niche voor jou affiliate site zijn belangrijk. Bel of mail gerust met Simon Kriek, expert in het bouwen van winstgevende affiliate sites via 075 – 757 26 11 of simon@nicetoclick.com.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

Simon Kriek
  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist