HomeAffiliate- of vergelijkwebsiteDo’s en don’ts bij het starten van een affiliate site

15
juli

Do’s en don’ts bij het starten van een affiliate site

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Affiliate- of vergelijkwebsite

Er is al veel geschreven over affiliate marketing waarin het vaak gaat over het geld verdienen met een affiliatie website. Maar hoe pak je nu het bouwen van een affiliate site aan? Wat zijn de basis do’s en don’ts om geld te verdienen met de promotie van producten van anderen. Kortom; hoe verdien je een leuke extraatje met je affiliate website zonder de nadelen van een webshop (voorraad) ?

dos-donts

Do’s

Bepaal een niche die bij je past

Met ‘het maakt mij niet zoveel uit welke producten ik promoot’ zul je het niet lang volhouden. Kies een affiliate niche die bij je past en waar je veel of enige affiniteit mee hebt.

Start met een goed onderzoek

Wie zijn je concurrenten? Welke webshops verkopen dit product? Is er wel vraag naar dit producttype? Hoe groot is de productgroep? Allemaal belangrijke vragen die een rol kunnen spelen in het bepalen van je keuze en het bouwen van een goede affiliatie website. Maak daarom ook gebruik van tools zoals Google Keyword Tool.

Maak gebruik van een gebruiksvriendelijk CMS

Een website lanceren is één, maar een affiliate site beheren is toch net even iets anders. Kies voor een content management systeem waarmee je een affiliate site zelfstandig en eenvoudig kunt beheren. Het WordPress CMS is hiervoor bijvoorbeeld erg geschikt. Gebruiksvriendelijk en alle opties zoals een spraakmakend webdesign, goede vindbaarheid in Google en een import plugin voor het importeren van productfeeds zijn allemaal mogelijk en zelfstandig te beheren.

Schrijf je eigen teksten

Niets is nadeliger voor een website dan duplicated content. Beheer je een niche affiliate site met slechts enkele producten. Kies dan voor de lange termijn en start direct met het herschrijven van alle productteksten tot eigen wervende teksten. Dit zal de vindbaarheid van je website in zoekmachines zoals Google namelijk positief beïnvloeden. Schrijf daarnaast geregeld blogs vanuit je eigen ervaringen over het onderwerp en deel deze via je eigen, maar ook andere social media kanalen.

Start met een goede link-structuur

Niet alleen je interne links zijn erg belangrijk, maar zorg ook voor kwalitatief goede links naar je vergelijkingssite of affiliatie website. Zorg voor bijvoorbeeld unieke teksten, met links naar jou site, op andere blogs of websites. Dit kost wat tijd en geduld, maar zal op termijn je Google ranking de goede kant op sturen.

Don’ts

Starten zonder onderzoek

Zomaar starten is eigenlijk het minst slimme om te doen. Je kan nog zo goed zijn in het vindbaar maken van een website, zonder onderzoek is de kans groot dat het op niets uitloopt en het een project van vrij korte duur is. Zonde van al je investeringen.

Dupliceren van teksten

Zoals hierboven al aangeven, is het schrijven van eigen teksten enorm belangrijk. Dit geld ook voor je blog-berichten en overige teksten. Schrijf vanuit je eigen woorden met passie voor het onderwerp.

Geautomatiseerd backlinks inkopen

Dit is al niet meer van deze tijd, maar toch nog wel even belangrijk om te melden. Je kunt beter 50 zeer goede links van kwaliteit ontvangen over een langere termijn. Dan morgen beschikken over 1.000 ingekochte links op duistere startpagina website. Dit zal niet positief bijdragen aan de ranking van je vergelijkingssite of affiliatie website binnen Google.

Groot beginnen

Start niet direct te groot. Tuurlijk beschik je over ontzettend veel ideeën en wil je al deze functionaliteiten graag direct implementeren, maar doe dit niet. Een affiliatie website kun je het beste gefaseerd opbouwen. Maak een actie plan en overleg met het webdevelopment bureau welke functionaliteiten er in de beginfase het belangrijkst zijn, in een fase 2, 3 en/of 4 is er nog voldoende ruimte, ook op basis van gebruikerservaring, om nieuwe functies toe te voegen.

Advies nodig bij het starten van een affiliatie- of vergelijkingssite?

Wij helpen en adviseren graag bij het maken van de juiste keuzes. Niet alleen de do’s en don’ts zijn belangrijk, maar het bepalen van een juiste niche net zo meer. Of te denken aan de keuze van het juiste framework? Bel of mail gerust naar simon@nicetoclick.com of 075 – 757 26 11 voor meer informatie of een offerteaanvraag.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

Simon Kriek
  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist