HomeAffiliate- of vergelijkwebsiteCloaking affiliate links

12
september

Cloaking affiliate links

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Affiliate- of vergelijkwebsite

WordPress cloaking affiliate links plugin

Wij bouwen regelmatig affiliate websites waarvan we de affiliate links cloaken. Cloaking affiliate links zijn de uitkomst om je affiliatie site nog meer SEO te optimaliseren. Wij vinden dat je deze links altijd moet beschermen en dus het beste kunt omleiden via een redirect script. Oftewel het cloaken van een affiliate link naar een schone SEO vriendelijke link. Simpelweg houdt dit in dat je de affiliate link vervangt voor een mooiere link, maar dat de bezoeker uiteindelijk wel word door gestuurd naar de website van de aanbieder via de affiliate link. De cookie is dus gezet.

Waarom je affiliate links cloaken?

Google of andere zoekmachines ranken websites op basis van relevantie in de zoekresultaten. Wanneer je website vol staat met affiliate links (niet schone links, die niets vertellen) is je affiliatie website uiteraard minder relevant dan de website waar het product daadwerkelijk word aangeboden. Zie hieronder een voorbeeld van een affiliate link, deze affiliate link gaan we hierna cloaken:

cloaking affiliate links

Je zult dus actie moeten ondernemen om Google te ‘vertellen’ dat je echt iets hebt toe te voegen. Door al je affiliate links te cloaken naar SEO vriendelijke links zet je een eerste stap. De affiliate links worden omgezet naar mooiere links, die Google juist wel iets vertellen. Denk hierbij aan een product titel. Door al deze cloaking affiliate links in de HTML code in te stellen op ‘nofollow’ zal Google deze links niet volgen, je geeft daarmee eigenlijk aan dat deze links niet belangrijk zijn om te volgen. Hiermee zorg je ervoor dat je affiliate website op de juiste manier word geïndexeerd. Wat weer zal resulteren in een betere ranking. Hieronder kun je een voorbeeld zien van een affiliate link die we cloaken, naar een SEO vriendelijkere url via de Nicetoclick affiliate cloaking plugin:

Cloaking Affiliate Links

Bestaande WordPress plugins

In onze zoektocht naar een geschikte WordPress plugin of redirect script kwamen we er al vrij snel achter dat hier, en zeker voor affiliate websites met +10k aan producten, geen geschikte plugin voor aanwezig was. De plugins die wij hebben getest (o.a. redirection en het Yoast redirect script) waren allemaal gebaseerd op het handmatig cloaken van de affiliate links. Dit is uiteraard erg inefficiënt voor de grotere websites, omdat dit erg veel tijd in beslag zal nemen. We zijn daarom aan de slag gegaan met een eigen cloaking plugin die volledig geautomatiseerd werkt en geschikt is voor alle door Nicetoclick gerealiseerde affiliate websites en de moderner opgezette affiliate websites.

Nicetoclick WordPress Affiliate link cloak plugin

Een goed voorbeeld van de plugin in actie kun je zien op Winterjassen.com. Zoals je hier kunt zien worden affiliate links omgezet naar een SEO vriendelijke cloaking affiliate links, iedere link is voorzien van de product titel en een uniek ID nummer. Binnen WordPress is dit altijd het post ID.

Wil je meer informatie ontvangen over affiliate links cloaken? Bel of mail gerust voor meer informatie of vragen. We zijn telefonisch te bereiken via 075 – 757 26 11 of per e-mail via simon@nicetoclick.com.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

Simon Kriek
  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist