HomeAffiliate- of vergelijkwebsiteHoe werkt affiliate marketing voor publishers?

16
augustus

Hoe werkt affiliate marketing voor publishers?

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Affiliate- of vergelijkwebsite

affiliate marketing voor publishers

Affiliate marketing wordt tegenwoordig steeds vaker gedaan door mensen die via het internet geld willen verdienen. En dat is niet zo gek: als je goed bent in het opzetten en vullen van goede affiliate websites, dan biedt het een aardige inkomstenbron. Wij informeren je graag hoe het allemaal werkt. In dat artikel bespreken we wat een affiliate marketing publisher is, hoe je geld kunt verdienen met affiliate sites en hoe je meedoet met affiliate programma’s van erkende websites. Hierna kun je direct zelf een affiliate webshop starten.

Affiliate marketing, wat is dat?

Laten we beginnen bij het begin. Wat houdt affiliate marketing nu precies in? Bij marketing hebben de meeste mensen wel een goed beeld: communicatie van bedrijven naar de consument toe met als doel meer van het eigen product te verkopen. Het ‘affiliate’ gedeelte van de term is misschien minder bekend. Hiermee wordt bedoeld dat een bedrijf verschillende partners heeft die ‘geaffilieerd’ zijn. Dit houdt in dat andere bedrijven of websites eigenlijk verbonden zijn aan één groot bedrijf. Affiliate marketing is dus niks anders dan producten aanprijzen voor andere bedrijven, waarbij je zelf geld ontvangt.

Een makkelijk mechanisme om geld te verdienen

Bij een publisher hebben we het over degene die een affiliate site beheert. Deze persoon of dit bedrijf ontvangt als het ware commissiegeld voor bepaalde producten. Je zet links of advertenties op je WordPress website of vergelijkingssite naar een ander bedrijf of een webshop. Als bezoekers van jouw site dan hier op klikken, worden ze doorverwezen naar die andere site. Tijdens het klikken wordt dan opgeslagen van welke site de bezoeker vandaan komt. Als er dan een product wordt gekocht op de site, dan weet de eigenaar ervan hoe de bezoeker er terechtgekomen is. Je wordt dan beloond door een bepaald percentage van de aankoopprijs als commissiegeld te krijgen.

Een praktisch voorbeeld

Stel je voor: je hebt een weblog over fotografie waarbij je af en toe een link naar een webshop voor fototoestellen plaatst. Ook heb je een advertentie (banner) aan de rand van je webpagina staan. Als mensen hierop klikken worden ze automatisch naar de webshop doorverwezen. Belangrijk is om te onthouden dat deze webshop niet door jou(w bedrijf) wordt gerund. Dat maakt het een affiliate partnership.

Als de bezoeker vervolgens een fototoestel van 300 euro koopt via de webshop dan krijg jij bijvoorbeeld 10% als affiliate inkomsten. Dat komt neer op 30 euro. Voor deze inkomsten heb je dus eigenlijk niks hoeven doen, behalve een goede site hebben die voor bezoekers vindbaar is. En hoe hoger de prijs van de producten waar jij naar linkt en hoe hoger het percentage dat jij krijgt, des te meer inkomsten heb je via affiliate marketing.

Hoe word ik een affiliate publisher?

Voor wie is affiliate marketing geschikt? Dat is een vraag die je nu misschien bezighoudt. Misschien komt het als een verrassing, maar een affiliate publisher worden kan eigenlijk iedereen. Als je een beetje handig bent in het schrijven van pakkende teksten kun je al meedoen aan een affiliate programma. Uiteraard zul je nog wel een professionele WordPress affiliate site of vergelijkingssite moeten laten maken. Om aan een affiliate programma mee te doen kun je contact opnemen met een affiliate netwerk die deze programma’s aanbiedt.

De beste manier om aan de slag te gaan

Er zijn diverse manieren waarop je kunt beginnen aan affiliate marketing. Je kunt ten eerste kiezen uit diverse soorten sites (reviewsites, vergelijkingssites, en dergelijke) en je kunt via verschillende diensten een eigen pagina aanmaken. Het is echter aan te raden om met WordPress te werken. Vervolgens is het zaak om zo snel mogelijk je site van goede artikelen te voorzien. Bij weblogs heb je natuurlijk veel vrijheid wat betreft onderwerp, maar belangrijk is dat je wel op een goede manier naar een andere website linkt. Bij vergelijkingssites kan het ook handig zijn om je vooral op één bepaald product te richten. Zorg er in ieder geval altijd voor dat jouw site opvalt tussen die van de concurrentie.

Advies nodig?

Een vergelijkingssite laten maken, maar wil je graag eerst advies inwinnen? Dan ben je bij Nicetoclick aan het juiste adres. Neem gerust vrijblijvend contact op om je ideeën en project te bespreken.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

Simon Kriek
  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist