HomeWordPress onderhoudMijn WordPress site is gehackt, wat moet ik doen?

15
augustus

Mijn WordPress site is gehackt, wat moet ik doen?

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in WordPress onderhoud

mijn wordpress site is gehackt

Merk je dat er vreemde dingen gebeuren met je WordPress maatwerk site, of kun je er helemaal niet in? Dan is de kans groot dat je gehackt bent. Het is bijzonder vervelend als je site gehackt wordt en dit geldt al helemaal voor je WordPress site. Vooral wanneer je via WordPress producten verkoopt of doet aan affiliate publishing is hacken het ergste wat je kan gebeuren. Klanten zien opeens dat je site gevuld is met heel andere dingen, of de site verwijst misschien naar bedenkelijke webpagina’s. Je zou misschien verwachten dat je hulpeloos bent als je gehackt bent, maar niets is minder waar. Hier lees je wat je moet doen als je WordPress site is gehackt.

Maak duidelijk dat je bent gehackt

Het belangrijkste is om allereerst rustig te blijven. Als je in paniek raakt, is een oplossing nog verder van huis. Sites worden wel vaker gehackt en er zijn speciale manieren waarop je het probleem kunt verhelpen. Wat je in ieder geval zelf kunt doen is het volgende: maak duidelijk dat je bent gehackt. Veel bezoekers van je site merken niet dat er iets aan de hand is. Dit terwijl ook hun computer en bestanden gevaar lopen. Is je WordPress pagina gelinkt aan een kanaal op social media? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk daar je volgers op de hoogte te stellen. Geef daarbij ook aan dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Zo gaat de reputatie van je WordPress site niet omlaag en kun je binnenkort weer gewoon bezoekers verwachten.

Probeer het niet zelf op te lossen

Wat je in ieder geval niet moet doen, is het proberen zelf op te lossen wanneer je niet beschikt over technische kennis. Het kan zijn dat je dan het probleem alleen maar erger maakt. De tijd en moeite die je dan stopt in het zoeken naar de gehackte bestanden had je beter kunnen gebruiken om een goede specialist te vinden. Het is voor veel experts al lastig om gehackte bestanden op te sporen, laat staan voor de doorsnee WordPress gebruiker. WordPress malware verwijderen vraagt dus om specifieke kennis.

Kies een specialist

Wat je wél kunt doen is een specialist inschakelen of overgaan tot een WordPress onderhoudscontract van Nicetoclick. Binnen ons contract is het verwijderen van malware (indien je website is gehackt) in begrepen. Vraag gerust naar de voorwaarden. Wij hebben ervaring met het oplossen van WordPress hacks en zullen je tegen een relatief lage prijs helpen met het probleem. Zodra je merkt dat je WordPress site is gehackt neem je contact op met Nicetoclick. Eén van onze developers zal je direct helpen en op zoek gaan naar het probleem. Met de kennis en kunde van onze specialisten is het probleem vaak al in 48 uur opgelost. Dit wordt overigens wel in samenspraak gedaan met jou. Aan het begin zul je samen inventariseren wat er aan de hand is, zodat er een doelgerichte aanpak kan worden opgesteld.

Hulp op de lange termijn

Het belangrijkste is dus dat je zo snel mogelijk handelt en dat de hack van je site zo snel mogelijk wordt opgelost. Maar wat gebeurt er daarna? Het is raadzaam om je WordPress onderhoud structureel bij te houden via bijvoorbeeld een onderhoudsovereenkomst. Dit houdt in dat je voor langere tijd beschermd bent tegen hacks en andere bedreigingen. Ook wordt je site zodanig onderhouden dat je voortdurend voldoet aan de nieuwste updates. Niet alleen wordt je WordPress website er zo beter op qua beveiliging, maar ook op het gebied van de nieuwste features en plug-ins. Zo vang je dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Onderhoudscontracten kun je op ieder moment afsluiten, zelfs als je (nog) niet gehackt bent.

Hoe voorkom ik dat ik (weer) gehackt word?

Gehackt worden is geen pretje, vooral als het je WordPress site betreft. Maar valt gehackt worden voor een deel te voorkomen. Een belangrijk onderdeel is dat je er voor zorgt dat je site up-to-date blijft. Nieuwere software is doorgaans beter beveiligd. Heb je alle actuele WordPress updates geïnstalleerd, dan maak je het de hackers al een stuk moeilijker. Verder is het verstandig om geen gevaarlijke sites te bezoeken, en al helemaal niet als je bent ingelogd op je WordPress account. Zorg er ook voor dat je gebruik maakt van verschillende wachtwoord.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

Simon Kriek
  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist