HomeWaarom WordPress onderhoud?

info@nicetoclick.com

Waarom is WordPress onderhoud zo belangrijk?

Sneller, veiliger en altijd up-to-date.

De ontwikkelingen van het WordPress content management systeem en bijbehorende WordPress plugins gaan ontzettend snel. Er verschijnen met regelmaat nieuwe core updates van het WordPress CMS, maar ook worden er nieuwe versies van gebruikte WP plugins via de WordPress community gelanceerd. Structureel WordPress onderhoud van de WordPress-website is dan ook erg belangrijk!

WordPress website laten bouwen

Wordpress onderhoudWordPress onderhoud uitbesteden

Het is daarom aan te raden deze core updates structureel of periodiek bij te houden, met name in geval van beveiligingsupdates is dit een must. Zo blijft de website veilig, up-to-date en tevens de snelheid van je website gewaarborgd, of zelfs sneller. Kort samengevat houdt dit in:

• Veiliger: eventuele hacks of leks worden binnen WordPress gedicht.
• Sneller: Door gebruik te maken van de laatste versie blijft je WordPress website sneller.
• Up-to-date: Altijd de nieuwste versie; dus ook de nieuwste functionaliteiten.

Updaten zorgt voor een veiligere WordPress website.

Een groot voordeel van WordPress is dat het gebruikt wordt door miljoenen website-beheerders wereldwijd. Dit betekent dat veel developers van WordPress websites, bijdragen aan het verbeteren van het CMS-systeem. Mocht er een ‘lek’ gevonden worden, dan worden de WordPress-developers hierop geattendeerd en zal het ‘lek’ snel gedicht worden. Iedere WordPress website ontvangt dan een zogeheten ‘WordPress core update’. Uiteraard is het ook belangrijk om potentiële hackers buiten de deur te houden door het gebruik van een goed en streng opgesteld wachtwoord en inlognaam. Je wilt immers niet dat je WordPress website malware bevat die later weer verwijderd dient te worden.

Onderhoud maakt je WordPress website sneller.

Een snelle website dat wilt natuurlijk iedereen en is ook het meest prettige voor bezoekers van je WordPress website. Daarnaast vinden zoekmachines, zoals Google, het ook wel prettig. Je kunt met een snellere website dan ook voordeel genieten in de zoekresultaten. Door structuur onderhoud te plegen aan je WordPress website, zorg je ervoor dat je website of webshop ook het snelst blijft. Je voorkomt daarmee namelijk vervuiling in je database of code. Tijdens het onderhouden van je WordPress website gaat het niet alleen om het updaten. Ook opschonen is erg belangrijk. Denk hierbij aan het opschonen van ongebruikte WordPress plugins, de database of code.

Altijd de nieuwste versie; dus ook de nieuwste mogelijkheden.

Naast veiligheid en snelheid is het natuurlijk ook erg prettig om altijd te beschikken over de laatste versie voor je WordPress omgeving. Een beheeromgeving dat up-to-date is, werkt nu eenmaal het prettigst en is altijd voorzien van de laatste snufjes en handigheden. Dit geldt natuurlijk net zo goed voor al je WordPress plugins. Onderhoud plegen draagt dus bij aan een gebruiksvriendelijker CMS.

WordPress onderhoud zelf doen of uitbesteden?

Het meest verstandige proces tijdens het updaten van je WordPress website of webshop is:

• Zorg voor een goede backup van alle bestanden en databases.
• Beschik over technische kennis bij eventuele calamiteiten.
• Test je update op een test-omgeving waar bezoekers niet bij kunnen.
• Werkt alles naar behoren? Voer de updates uit op de live-omgeving.
• Test alles nogmaals!

Bovenstaande opsomming lijkt eenvoudig en in feite is dit het ook. Je kunt alles met één simpele druk op de knop regelen en updaten. Een gedeelte van alle standaard updates gaat meestal ook zonder problemen, echter wil het toch weleens gebeuren dat na het uitvoeren van een CMS of plugin update je website, of een deel daarvan, niet goed meer functioneert of werkt. In dat geval is het wel zo prettig om te beschikken over technische kennis, een volledige backup of dat de updates eerst zijn uitgevoerd op een test-omgeving.

WordPress onderhoudsovereenkomst

Bij Nicetoclick ben je er zeker van dat binnen het WordPress onderhoudscontract bovenstaande to do’s nagelopen worden en je zeker bent dat de onderhoudswerkzaamheden goed gebeuren. Wij beschikken over twee interessante WordPress onderhoudscontracten. Meer informatie hierover vind je op de WordPress onderhoud & support pagina.

WordPress support

Binnen onze WordPress onderhoudsovereenkomsten kun je al je vragen of support-gerelateerde verzoeken indienen per telefoon, e-mail of via een professioneel ticketsysteem. Wij verzorgen vervolgens het support op je WordPress website binnen de afgesloten overeenkomst. Meer informatie? Bel gerust naar 075 – 757 26 11.

WP websites die wij onder andere in onderhoud hebben:

Ja! Ik wil de nr1 affiliate website van 2021 t.w.v. € 1.500 voor € 1.295 << (TIP)

Contactgegevens

Na je aanvraag nemen wij direct contact met je op om de installatie samen met je uit te voeren! Geen zorgen, je zit niet direct ergens aan vast.

  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist