HomeAffiliate- of vergelijkwebsiteSoorten vergelijkingssites die je kunt laten ontwikkelen

23
augustus

Soorten vergelijkingssites die je kunt laten ontwikkelen

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Affiliate- of vergelijkwebsite

Ben jij van plan om met een vergelijkingssite aan affiliate marketing te gaan doen? Met affiliate marketing kun je goed geld verdienen, dat is inmiddels wel bekend. Een belangrijke tip die we je kunnen geven is de volgende: zorg ervoor dat je een onderwerp kiest waar veel mensen naar zoeken en waar je enige affiniteit mee hebt. Als je gepassioneerd bent over één productsoort, maar niemand zoekt ernaar in een zoekmachine, dan is het zonde van je tijd. Om je een beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is op het gebied van affiliate vergelijkingssites hebben we hier een handig overzicht voor je gemaakt. Zo kun je inspiratie opdoen voor het maken van je eigen vergelijkingssite. Wil je meer weten over de do’s en don’ts bij het starten van een vergelijkingssite? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op en we geven je graag meer informatie over een vergelijkingssite laten maken door Nicetoclick.

soorten vergelijkingssites

Product vergelijkingssite

Laten we beginnen met waarschijnlijk de populairste soort vergelijkingssite. Op een product vergelijkingssite kun je diverse producten van één bepaalde soort met elkaar vergelijken. Bijvoorbeeld wasmachines, laptops, tablets, maar ook sportartikelen en kleding. Het is belangrijk om hier een beeld te hebben van welke eigenschappen mensen het belangrijkst vinden. Zo is dat bij wasmachines bijvoorbeeld het toerental en het energielabel. Bij kleding moeten mensen kunnen zoeken op maten (S tot (XXX)L) en bijvoorbeeld ook op de kleur. Eigenlijk geldt de volgende regel: is het product te vergelijken doordat het bij verschillende webshops wordt verkocht, dan kun je er een site voor maken.

Energie vergelijkingssite

In ieder huishouden wordt er wel één of meerdere keren overgestapt van energieleverancier. Dit betekent dat er ook regelmatig gezocht wordt op manieren om de energierekening goedkoper te krijgen. Overstappen loont namelijk behoorlijk. Door een energie vergelijkingssite te maken speel je hier handig op in. Energieleveranciers staan er ook bekend om vaak een affiliate programma te hebben. Deze twee kenmerken zorgen ervoor dat een energie vergelijkingssite erg lucratief kan zijn.

energie-vergelijkingssite

Zonnepanelen vergelijkingssite

Zonnepalen zijn tegenwoordig ‘big business’. Het wordt steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te laten plaatsen op je woning. Daar kun je op inspelen door een zonnepanelen vergelijkingssite te maken. Er zijn nog niet heel veel aanbieders van zonnepanelen, dus mensen zullen bij hun zoektocht slechts naar een paar merken zoeken (als ze al een merk zoeken). Daardoor kun jij heel slim in deze niche stappen en geld verdienen.

Zorgverzekering affiliate site

Net als bij energierekeningen zijn mensen vaak op zoek naar een goedkopere zorgverzekering. Bij zorgverzekeringen is dit vaak ieder jaar, als het nieuwe jaar weer begint. Je hebt vast wel eens gehoord van een zorgverzekering vergelijkingssite. Er is dus op dit gebied wel wat concurrentie, maar door richtlijnen aan te houden voor het maken van een affiliate site kun je ver komen.

Abonnement vergelijkingssite

Misschien wel de populairste soort vergelijkingssite is de abonnement vergelijkingssite. Veel mensen, vooral jongeren, zijn ieder jaar of iedere twee jaar op zoek naar een nieuw abonnement. De mobiele telefonie business is één van de branches waar het meest op wordt gezocht in zoekmachines. Aanbieders van mobiele telefonie gaan dan ook maar wat graag met je in zee met een affiliate programma.

Reizen vergelijkingssite

Als je een vergelijkingssite wilt maken waar wat duurdere producten op worden vergeleken is een reizen vergelijkingssite een goede keuze. Reizen kosten al gauw enkele honderden euro’s. Als je een percentage van 10% krijgt en je trekt genoeg bezoekers, dan kun je al een aardig maandinkomen opbouwen. Dat is ook een van de redenen waarom er al zoveel reizen vergelijkingssites zijn. Om boven de concurrentie uit te komen is het dus wel belangrijk om een unieke site te hebben die goed te vinden is.

Diensten vergelijkingssite

Als laatste bespreken we hier diensten vergelijkingssites. Deze categorie is net als de product vergelijkingssites een erg brede categorie. Zo valt er te denken aan aannemers, installateurs, parkeerhulpen, rioolontstoppers, creatieve ontwikkelaars, taxibedrijven en ga zo maar door. Wil je een diensten vergelijkingssite beginnen, dan is het verstandig om jezelf de volgende vraag te stellen: is dit iets wat mensen opzoeken op het internet? Is het antwoord ‘ja’ dan kun je eigenlijk al een eigen vergelijkingssite beginnen. Neem altijd van tevoren contact op met je potentiële affiliate partner om samen een werkplan te bespreken.

Affiliate webshop starten

Hoef je niet persé te vergelijken op prijs of specificaties? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een affiliate webshop starten. Het principe blijft hetzelfde, echter is het een stuk eenvoudiger opgezet. Er is geen vergelijkingsmodule aanwezig, maar je kunt wel alle soorten affiliate product datafeeds importeren binnen je affiliate webshop.

Een affiliate- en vergelijkingssite laten ontwikkelen

Hoe kunnen wij je helpen? Nicetoclick kan samen met jou elke vergelijkingssite opzetten die je maar wilt. Bekijk ons portfolio voor een overzicht van ons werk of neem vrijblijvend contact op om je specifieke wensen te bespreken.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

Simon Kriek
  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist