HomeWordPress websiteMoet ik naast een app ook een responsive webdesign laten maken?

21
juli

Moet ik naast een app ook een responsive webdesign laten maken?

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Webdesign

Heeft je bedrijf een eigen app en ben je benieuwd of je daarnaast ook nog een responsive webdesign moet laten maken, voor de bezoekers die gebruik maken van een mobiel apparaat, zoals een smartphone of een tablet? Het antwoord is ja, en wel om verschillende redenen. Je dient een app niet te zien als een vervanging voor de WordPress website, het zou daar een aanvulling op moeten zijn. Dat betekent dat een app de noodzaak voor een responsive webdesign niet wegneemt.

responsive-wordpress-website

Daarnaast is er sprake van een verschuiving van apps naar mobiele websites onder gebruikers van smartphones, waardoor de website (of een mobiele versie daarvan) goed beschikbaar dient te zijn op een mobiele telefoon. Hieronder lichten we verder toe waarom een responsive webdesign laten maken noodzakelijk is.

App met content of functionaliteit

Vooropgesteld dat je onderneming gebruik maakt van een app dien je daarmee te zorgen voor waardevolle content of een belangrijke functionaliteit, die losstaat van de WordPress maatwerk website zelf. Voorbeelden zijn online platforms zoals Bright, die artikelen via een app aanbieden om die gemakkelijker aan te kunnen klikken. Daarnaast zou een meting via een smartphone of een mogelijkheid tot het scannen van codes tot toegevoegde waarde kunnen leiden, naast een WordPress website.

Geen vervanging van de website

De toegevoegde waarde van een app zal grotendeels losstaan van de site, het is een ander kanaal met een andere doelgroep en vooral een ander doel. Dat betekent dat je naast een app, een responsive webdesign laten maken geen verkeerde keuze is, oftewel een website die zich aanpast aan het scherm dat de gebruiker op dat moment gebruikt. De website ziet er dan zowel op een computer, een tablet als een smartphone goed uit. Dit draagt sterk bij aan de conversie en leidt sinds vorig jaar bovendien tot betere zoekresultaten in de Google zoekmachine. Wat dat betreft kan een app de noodzaak tot een responsive webdesign niet wegnemen. Sterker nog, de beide elementen vullen elkaar juist aan.

responsive-website-laten-maken

Verschuiving richting mobiele websites

Tenslotte is er sprake van een verschuiving van het gebruik van apps naar mobiele websites, onder gebruikers van smartphones. In 2011 gebruikte 40% van de gebruikers de mobiele browser en 21% vooral apps. Inmiddels gebruikt meer dan 70% vooral de mobiele browser, wat het belang van een responsive webdesign goed duidelijk maakt.

Ook een responsive webdesign laten maken?

Wil je een responsive webdesign laten maken, of ben je op zoek naar advies op dit gebied? We vertellen je er graag meer over, zodat je design optimaal aansluit bij de wensen van je doelgroep. Laat onze responsive optimalisatie experts je helpen bij het responsive optimaliseren van je WP-site. Neem geheel vrijblijvend telefonisch contact op via 075 – 757 26 11 of vraag direct een offerte aan.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

Simon Kriek
  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist