HomeAffiliate- of vergelijkwebsiteWaar moet ik op letten bij het starten van een vergelijkingssite?

18
augustus

Waar moet ik op letten bij het starten van een vergelijkingssite?

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Affiliate- of vergelijkwebsite

Met een vergelijkingssite kun je producten van verschillende webshops met elkaar vergelijken op basis van prijs, maar ook voorwaarden die een aanbieder stelt. Denk hierbij aan het verzend- of retourbeleid. Uiteraard kun je met een vergelijkingssite, op basis van affiliate marketing ook online geld verdienen.

starten van een vergelijkingssite

Dit doe je door je aan te melden voor een affiliate programma via de bekende affiliatie netwerken. Je krijgt dan een klein bedrag voor elke bezoeker die jij doorstuurt naar een bepaald product en die dat product ook aanschaft. Om zoveel mogelijk inkomsten te genereren is het belangrijk om een goede vergelijkingssite te hebben. Want hoe meer bezoekers jij hebt, des te groter is de kans op inkomsten. Een goede vergelijkingssite starten is dan ook essentieel.

Gebruik een goede vergelijkingstool

Het gebeurt maar al te vaak dat bij een affiliate site maken er wordt gestart, zonder dat ze er een goed idee bij hebben. Er word dan dan een vergelijkingssite gemaakt, besteden weinig tijd aan de lay-out, en gooien de vergelijkingssite vol met vaak slecht geschreven artikelen. Om te voorkomen dat je site een warboel wordt, is het belangrijk om een goede tool te gebruiken om sites te maken. Veel mensen gebruiken daarvoor WordPress. Hiermee heb je namelijk verschillende mogelijkheden qua design en functies om je vergelijkingssite te vullen. Een product- of prijs vergelijkingssite die intuïtief goed werkt is een pre als het aankomt op affiliate marketing.

Focus op een bepaald product

Een andere veel gemaakte fout is dat mensen te breed willen inzetten met hun affiliate website. Dit kan dus ook gebeuren bij een vergelijkingssite. Je wilt bijvoorbeeld producten met elkaar vergelijken als tv’s, mobiele abonnementen, verzekeringen en meer. Doordat je site erg breed is in de soorten producten zul je uiteindelijk minder bezoekers trekken. Je kunt namelijk beter klein beginnen en je focussen op een enkele productsoort in een bepaalde niche (lees hier meer over het bepalen van de beste niche voor een affiliate site). Mocht je veel bezoekers trekken, dan kun je alsnog wat toevoegen aan de vergelijkingssite, of natuurlijk een duplicatie verzorgen van de vergelijkingssite en deze lanceren in een andere niche.

Maar focussen op een bepaald product houdt meer in. Stel je voor dat je een vergelijkingssite hebt voor mobiele abonnementen. De kans is groot dat je dan slechts met een enkele affiliate programma’s meedoet. Je zorgt er dan voor dat een enkel merk of een enkel type beter uit de vergelijking komt dan de andere telefoons. Dit kun je doen door standaard een top 5 neer te zetten, of door slechts op een aantal punten te vergelijken. Je kunt natuurlijk ook een affiliate site zijn voor meerdere producten, maar dan is het moeilijker om bezoekers een bepaalde richting in te sturen. Nog één tip: bezoekers vergelijken vaak niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit en andere eigenschappen van de betreffende webshop die je promoot. Verdiep je hier dus ook in.

Kies een niche die succes heeft

Niet elke productsoort wordt evenveel via internet gekocht. Mensen zullen bijvoorbeeld niet zo gauw naar een vergelijkingssite zoeken waar ze tomaten met elkaar kunnen vergelijken. Het klinkt als een absurd voorbeeld, maar het is even om aan te geven dat niet ieder product even succesvol is voor affiliate vergelijkingssites. Bovendien zul je voor sommige productsoorten geen affiliate program kunnen vinden. Het belangrijkste is om een niche te kiezen die succes heeft. Met andere woorden: maak een vergelijkingssite voor producten die populair zijn, die door mensen wel degelijk vergeleken wordt.

Kies voor een duidelijke lay-out

Als bezoeker van een WordPress website, affiliate site of vergelijkingssite wil je zoveel mogelijk duidelijkheid. Dit geldt misschien nog wel het meeste voor vergelijkingssites. Ga je producten of diensten met elkaar vergelijken, dan wil je duidelijk te zien krijgen welk artikel het beste bij jouw wensen past. Om dit als affiliate publisher voor elkaar te krijgen is het ten eerste belangrijk om een goede vergelijkingstool te hebben. De bezoeker moet met één muisklik zijn voorkeuren kunnen aanpassen. Je kunt ook handmatig vergelijken (door middel van een blog-achtige post), maar dit zal een stuk minder goed werken. Bij een duidelijke lay-out hoort overigens ook dat je een slimme zoekfunctie hebt. Zijn mensen naar een bepaald product op zoek, dan zullen ze gauw naar de zoekfunctie op zoek gaan. De beste zoekfuncties houden daarbij rekening met typfouten.

Luister naar je bezoekers

Als affiliate website wil je zoveel mogelijk bezoekers trekken. Het is dan ook heel belangrijk om goed naar je bezoekers te luisteren. Dit kan op twee manieren. Je houdt allereerst het bezoekersgedrag bij. Welke producten worden het meeste aangeklikt, bijvoorbeeld. Door je vergelijkingssite wat meer in te richten op dat product (door bijvoorbeeld blog artikelen toe te voegen) zorg je ervoor dat populaire producten nog makkelijker te vinden zijn. Voeg je ook nog een ruimte toe om vragen te stellen, dan luister je al helemaal goed naar je bezoekers.

Onderhoud

Een vergelijkingssite beginnen is één, maar het is erg belangrijk om je vergelijkingssite ook naoplevering goed te onderhouden. Niet alleen door te optimaliseren of A/B testen uit te voeren, maar ook om het content management systeem en gebruikte plugins up-t0-date te houden. Bij Nicetoclick kan dit doormiddel van een WordPress onderhoudscontract. Veilig, voordelig en altijd beschikken over de laatste versie.

Wil je de mogelijkheden bespreken met betrekking tot je eigen vergelijkingssite?

Onze affiliate marketing specialisten schieten graag te hulp en geven waardevolle adviezen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 085-40 17 118.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

Simon Kriek
  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist