HomeAffiliate- of vergelijkwebsiteDe kracht van product beoordelingen binnen een vergelijkingssite

19
juli

De kracht van product beoordelingen binnen een vergelijkingssite

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Affiliate- of vergelijkwebsite

Tegenwoordig is het vergelijken van producten of webshops één van de eerste stappen die een potentiële klant neemt tijdens het kopen van een product. Hieronder vallen ook klant beoordelingen. Deze worden niet alleen gelezen in de betreffende webshop, maar vooral ook in de affiliate- en vergelijkingssites die de consument als eerste heeft bezocht.

product-reviews

Binnen een vergelijkingssite worden producten vergeleken op prijs, mogelijkheden en webshops, maar dus ook op klantervaringen. Verplaats je eens in de consument. Veel consumenten vinden het namelijk prettig wat andere vertellen over een bepaald product of over bijvoorbeeld de afhandeling (verzenden, retourneren of klachtenbehandeling) van een webshop. Aan beoordelingen wordt dus veel waarde gehecht en kan doorslaggevend zijn bij de aanschaf van een product of dienst.

Waar zijn klantervaringen nog meer goed voor?

Naast dat product reviews belangrijk zijn voor consumenten, dragen ze ook bij aan de vindbaarheid van de vergelijkingssite. Iedere review bevat namelijk zeer uniek geschreven content, wat van positieve invloed is op je Google zoekmachine resultaten (SEO). Je bent als website-beheerder je concurrentie dus direct een stapje voor als je gebruik maakt van productbeoordelingen.

Voordelen van product beoordelingen voor je vergelijkingssite:

• Unieke content, doorlopend gepubliceerd.
• Positief voor SEO.
• Conversie verbetering (aankoopbeslissing).
• Mogelijkheid voor het tonen van reviews in Google of Google Adwords (rich snippets).

google-rich-snippets

Voordelen van reviews voor de consument:

• Actieve bijdrage aan de aankoopbeslissing van de consument.
• Transparantie over een webshop.
• Verkrijgen van inzicht in ervaringen over de dienst of product.

Voorbeide partijen bieden product reviews dus veel voordelen. Wat ons betreft zijn beoordelingen van consumenten dus een absolute must binnen affiliate website of vergelijkingssite. Wil je graag meer tips ontvangen bij het bouwen van een geavanceerde en transparante product vergelijkingssite? Laat het mij gerust weten!

Reviews verkrijgen en verzamelen

Nodig consumenten uit voor het schrijven van een beoordeling of review. Bouw een mailinglist op en stuur zo nu en dan je klanten een e-mail met daarin de vraag om een productbeoordeling achter te laten over een producten waar deze klant ervaring mee heeft. Een goede trigger voor het verkrijgen en verzamelen van reviews, is bijvoorbeeld het verstrekken van unieke kortingscodes of win-acties.

Advies nodig bij het starten van een vergelijkingssite en klantbeoordelingen?

Ook een vergelijkingssite starten? Wij helpen en adviseren je graag in het maken van de juiste keuzes betreft functionaliteiten binnen je affiliate site of vergelijkingssite. Dankzij onze nauwkeurigheid en meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van affiliatie sites en vergelijkingssites, weten we inmiddels goed waar we het over hebben. Onze Affiliate-experts schieten graag te hulp en geven waardevolle adviezen. Neem gerust contact met ons op via 085-40 17 118.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

Simon Kriek
  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist