HomeJoomla websiteJoomla & cache, een supersnelle combinatie

06
november

Joomla & cache, een supersnelle combinatie

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Joomla website

Je weet waarschijnlijk al dat het voor elke website belangrijk is om een snelle laadtijd te hebben. Niet alleen omdat je hiermee de bezoekers extra snel kan helpen, maar ook omdat dit een belangrijke factor is voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). In Joomla kan je heel eenvoudig je website sneller maken door cache aan te zetten. Kleine moeite, groot plezier!

Zo werkt cache

In principe is cache het geheugensteuntje van je computer. Alle pagina’s van een website die je bezocht hebt, worden opgeslagen op je eigen computer. De volgende keer dat je op de website komt, hoeft de server van de website dan niet meer zo veel moeite te doen om de al eerder bezochte pagina’s te tonen. Die staan immers al op je computer. Hierdoor worden deze pagina’s supersnel getoond.

Waarom zou je cache gebruiken?

• Omdat je er voor wilt zorgen dat je bezoekers de allerbeste gebruikerservaring krijgen op je website. Dat betekent ook een hogere snelheid. Sneller dan cache kan het eigenlijk niet, want de opgevraagde pagina staat dan al kant-en-klaar om getoond te worden.
• Omdat je aan je SEO wilt werken. Google vindt het erg prettig als de totale snelheid van je website beter is dan die van je concurrenten. Dat geeft je een streepje voor in de zoekresultaten. Caching is een manier om de snelheid van je website te verbeteren.
• Omdat je de server zo efficiënt mogelijk wilt gebruiken. Hij hoeft namelijk minder hard te werken als bepaalde pagina’s al zijn ingeladen via cache. Daardoor kan de server meer bezoekers tegelijk aan en kan je een grotere doelgroep aanspreken, terwijl je website ook nog eens sneller is.

Zet eenvoudig  je cache aan in Joomla

Het grote voordeel van Joomla is dat cache aanzetten gewoon kan in de core van het content management systeem (CMS). Als je ingelogd bent als Administrator kijk je bij Site en dan Global Configuration. Hier staan onder System de instellingen voor Cache. Het enige wat je hoeft te doen is deze aanzetten en de tijd instellen dat de cache bewaard moet worden.

Wil je meer weten over Joomla?

Bekijk ons portfolio voor een overzicht van ons werk of neem contact op via info@nicetoclick.com.

  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist