HomeAffiliate- of vergelijkwebsiteGeld verdienen met affiliate marketing, hoe doe je dat tegenwoordig?

26
juli

Geld verdienen met affiliate marketing, hoe doe je dat tegenwoordig?

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Affiliate- of vergelijkwebsite

Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing én het liefst ook een beetje snel. De affiliatie markt is de afgelopen jaren enorm veranderd en we kunnen inmiddels spreken over een zeer concurrerende business, in welke niche dan ook. De tijd van snel even een affiliate website online plaatsen of een vergelijkingssite starten (wat affiliatie links er op zetten, klein beetje content toevoegen en snel geld verdienen) is voorbij. Wanneer je echt mee wilt doen zul je op professionele wijze moeten starten.

Waar moet je aan denken als startende publisher en wat zijn de knelpunten als je online geld wilt verdienen?

Het grote voordeel van een affiliate publisher

Het grote voordeel van werken als affiliate is dat je geen tijd, moeite en geld hoeft te steken in het bedenken en maken van een product. Uiteraard zul je wel moeten beschikken over bepaalde kennis over de niche of productbranche waarin je je bevind. Kortom geen voorraden en geen klantenservice.

Hoe werkt affiliate marketing ook alweer?

Als je als publisher geld wilt verdienen met affiliate marketing en je affiliate site, zul je eerst aangemeld moeten zijn bij verschillende affiliate netwerken. Enkele toonaangevende netwerken zijn bijvoorbeeld Zanox en Daisycon. Via deze netwerken kun je je aanmelden bij verschillende webshops of diensten, om van deze partners hun producten te promoten op je eigen affiliate webshop. Je promoot, maar verkoopt niet. Elke keer als een bezoeker vervolgens via jouw affiliate site, het geadverteerde product aanklikt en ook daadwerkelijk koopt, verdien je een percentage over het aankoop bedrag.

Enkele soorten affiliate websites:

• Product vergelijkingssite (producten vergelijken op prijs van verschillende aanbieders).
• Affiliate webshop met producten in branches zoals mode of elektronica.
• Kortingscode affiliate website.
• Dagaanbiedingen affiliate website.
• Verzekeringsvergelijk website.
• Reizen affiliate website.

Tijd om je affiliatie site te professionaliseren

Beschik je over verschillende affiliate website met een standaard template, of zelfs zonder WordPress CMS? Dan is het nu tijd om te professionaliseren. Wil je de komende jaren ook nog mee kunnen doen, zul je top of mind moeten blijven en je website continu door moeten ontwikkelen.

Kies voor de lange termijn

In de meeste branches, kan het maanden duren voordat je sales echt beginnen te draaien. In het begin krijg je namelijk te maken met een gebrek aan ROI en directe resultaten. Dit vraagt om de nodige geduld, maar ook kennis over de branche. Het kost tijd om de juiste posities in Google (SEO) te behalen en te behouden. Kies voor een goede basis van je affiliate site, met een professionele uitstraling. Laat een website vormgeven passend bij de productgroep of branche, en kies niet voor een standaard template. Op de langere termijn, zul je merken dat deze stabiele basis zich gaat uitbetalen en je echt geld online geld gaat verdienen.

De beginfase is dus de meest lastige periode. Je investeert, verlangt naar omzet, maar moet toch ook je geduld bewaren en blijven geloven in je plan. Dit is het moment dat je je concurrenten gaat aftroeven. Hou dus vol!

Start niet te groot

Focus je op één affiliate site per keer, en lanceer er niet direct honderden in verschillende branches. Start in een bepaalde niche, lanceer enkele websites en zorg eerst voor top rankings in Google. Heb je deze te pakken, blijf door ontwikkelen en pak een moment om een nieuw project op te starten. Door onze slimme aanpak ontwikkelen we één stramien voor je WordPress affiliate website. Doordat deze multi inzetbaar is, kun je eenvoudig – door bijvoorbeeld alleen logo en kleurstelling te veranderen – snel nieuwe affiliate websites lanceren.

Wees niet bang en ga de uitdaging aan!

Laat je uiteraard nooit afschrikken. Er zijn meer dan genoeg succesverhalen, en onze projecten hebben dat ook vele malen weer bewezen. Zorg dat je top of mind blijft, beschikt over het nodige geduld én vooral gelooft in je affiliate- of vergelijkingssite. Dan komt dat geld verdienen met affiliate marketing vanzelf.

Advies nodig bij het maken van een affiliate site?

Wij helpen en adviseren je graag bij het starten van een affiliate site. Niet alleen de do’s en don’ts zijn belangrijk, maar ook het bepalen van de beste niche voor jou affiliate site zijn belangrijk. Bel of mail gerust met Simon Kriek, expert in het bouwen van winstgevende affiliate sites via 075 – 757 26 11 of simon@nicetoclick.com.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

Simon Kriek
  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist