HomeMobiele websiteApp, mobiele website of responsive webdesign

24
januari

App, mobiele website of responsive webdesign

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Mobiele website

De verschillen op een rij

Als een substantieel deel van je doelgroep een smartphone bezit, is het verstandig om er eens over na te denken hoe je hen het beste van dienst kan zijn. Bijvoorbeeld door een speciale app te maken die zij kunnen downloaden. Je kan ook een mobiele versie van je website laten ontwikkelen of je huidige website geschikt maken voor mobiel door middel van responsive webdesign. Wat de beste optie voor je is, daar denken we graag samen met je over na. Hier alvast de verschillen.

App, mobiele website of responsive webdesign - Nicetoclick

App

Het voordeel van een app is dat je doelgroep deze applicatie altijd kan gebruiken zonder dat ze daarvoor een internetverbinding nodig hebben. Nadat ze hem eerst gedownload hebben, uiteraard. Een app is goed voor branding van je merk en kan de betrokkenheid van de doelgroep sterk vergroten. Maar dan moet de app wel een aanvulling zijn op de vele apps die er al beschikbaar zijn. En het moet passen bij je identiteit. Of het nu een game, een informatieve app of iets anders is. Houd er rekening mee dat een app voor meerdere platformen apart moet worden ontwikkeld.

Mobiele website

Met een mobiele versie van je website kan je heel snel de informatie overbrengen die de bezoeker wil weten. In de meeste gevallen gaat dat om contactinformatie en openingstijden, maar ook voor webshops kunnen mobiele websites prima werken. Zo’n mobiele versie staat los van uw reguliere website. Hij wordt alleen getoond op smartphones en tablets.

Responsive webdesign

De naam zegt het al: bij responsive webdesign reageert het ontwerp en de indeling van de website op het formaat waarop het bekeken wordt. Bij een kleiner scherm, zoals een smartphone, wordt er slechts een klein deel getoond. Zonder horizontale scrollbalken, dus heel gebruiksvriendelijk. Zo past de reguliere versie van je website zichzelf aan als hij wordt bekeken op een tablet of smartphone.

Wilt u meer weten over mobiele marketing?

Bekijk ons portfolio voor een overzicht van ons werk of neem contact op via info@nicetoclick.com.

  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist