HomeAffiliate- of vergelijkwebsiteAffiliatie marketing, iets voor jou?

16
februari

Affiliatie marketing, iets voor jou?

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Affiliate- of vergelijkwebsite

De kans dat je weleens van affiliate marketing hebt gehoord is heel groot. Het is zo’n begrip wat je overal wel ziet terugkomen. Maar ben je er op de hoogte van wat affiliate marketing precies inhoudt? En welke mogelijkheden het jouw bedrijf biedt? Als je deze vragen met een twijfelachtige ‘ja’ beantwoord hebt, dan is het tijd om meer te leren over de kansen die affiliatie marketing jou en je bedrijf kunnen bieden. Er zijn nu namelijk meer redenen dan ooit tevoren om je bezig te houden met affiliatie marketing.

Affiliatie marketing, iets voor jou? - Nicetoclick

Bij affiliatie marketing draait het eigenlijk allemaal om één doel: het genereren van online verkopen. Het proces van affiliatie marketing bestaat uit verschillende partijen namelijk, bezoekers, webwinkels, publishers en affiliates. Het makkelijke aan dit marketingmiddel is dat het een cirkel is die nooit eindigt.

Hoe werkt het dan precies?

Het begint bij de publisher. Deze partij zorgt ervoor dat er bezoekers naar je website komen. Dit kan een externe partij zijn die jouw producten op hun website vertoond. Als deze bezoeker dan converteert, ontvangt de webwinkel geld. Een deel van dit geld staat de website dan af aan het affiliatie netwerk. Dit netwerk zorgt er dan weer voor dat de publisher ook een percentage ontvangt, als beloning voor het aanleveren van de bezoeker die converteerde. Het fijne aan dit marketingmiddel is dat je als webwinkel alleen betaald als er geconverteerd wordt. Je betaald dus niks, als je er geen geld hebt verdiend. Klinkt ideaal toch? Dat is het ook! Je moet alleen net even weten hoe. Er zijn verschillende specialisten die je kunnen helpen met het uitbreiden van jouw (online) etalage.

Wat kost het?

Affiliatie marketing kost je dus alleen iets als het je iets oplevert. Dit maakt deze vorm van marketing vaak een stuk aantrekkelijker dan dure campagnes en Maar de kostenstructuur bij affiliate marketing kan verschillen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende betalingsmogelijkheden:

– Pay per sale (PPS). Je betaalt een percentage van de omzet per transactie.

– Pay per click (PPC). Je betaalt de publisher per klik. Dit is een vooraf afgesproken prijs.

– Pay per lead (PPL). Je betaalt per aangebrachte lead. Voorbeelden van leads zijn: het downloaden van een white paper, offerte aanvraag of een inschrijving voor de nieuwsbrief.

De aantrekkelijke kant van affiliate marketing

Naast dat er sprake is van no cure, no pay zijn er nog meer fijne kanten aan affiliatie marketing. Het scheelt je een hoop werk, want je hoeft nu niet zelf het web door te spitten naar advertentiemogelijkheden. Daarnaast beschikken de netwerken waar je je bij aan kan sluiten vaak zélf ook over een groot netwerk. De kans dat jouw product of dienst vaak wordt getroond is dus heel groot. En vergeet niet: dit biedt kansen om je merk- en naamsbekendheid te vergroten. Maak hier dus gebruik van!

Iets om over na te denken

Als affiliate marketing zo voordelig klinkt, waarom maakt niet iedereen hier gebruik van? Er zijn een paar voorwaarden van affiliatie marketing die je goed moet overwegen voordat je begint met dit marketinginstrument. Ook al kost affiliate marketing alleen geld als een bezoeker converteert, toch moet je een percentage afdragen aan het affiliatie netwerk en de publisher. Daarnaast is het aansluiten bij een netwerk niet verplicht, doe je dit niet dan moet je alle transacties en bezoekers zelf registeren. Als laatste is niet ieder product geschikt voor affiliate marketing. Producten met een kleine marge of producten die redelijk goedkoop zijn, doen het meestal niet zo goed. Als jij hier geen moeite mee hebt, of jouw product of dienst is wel geschikt: dan is affiliate marketing zeker iets om in overweging te nemen. Wil je je nog oriënteren op dit gebied, dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen met een specialist om je te laten adviseren.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist