HomeAffiliate- of vergelijkwebsiteAffiliate webshop beginnen als autoriteit

12
april

Affiliate webshop beginnen als autoriteit

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Affiliate- of vergelijkwebsite

Denk je erover om een affiliate webshop te beginnen? Dat is een ontzettend goed idee wanneer je online geld wilt verdienen zonder zelf producten aan te bieden of een grote opslag te hebben.

Affiliate webshop beginnen als autoriteit - Nicetoclick

  • Je hoeft geen enorme opslag te hebben om producten op te slaan. De producten die je namelijk verkoopt zijn van andere partijen.
  • Je hoeft niet te zorgen voor bezorging
  • Je hoeft niet te zorgen voor retouren
  • Je hoeft niet te zorgen voor allerlei randzaken die te maken hebben met pakketjes versturen
  • Je verdient geld door producten van andere webshops of aanbieders te ‘verkopen’
  • Met elke klik op een product (of verkoop van een product, afhankelijk van wat je hebt geregeld) verdien jij een percentage

Meer bezoekers door je te richten op een niche

Bovenstaand zijn de organisatorische voordelen van een affiliate webshop. Maar er zijn nog meer voordelen. Een van de grootste voordelen is bijvoorbeeld dat je flink aan je online vindbaarheid kunt sleutelen door je te richten op een niche. Bol.com is een van de webshops waar je als affiliate webshop producten van kunt aanbieden. Bijvoorbeeld computerschermen. Door je met jouw webshop compleet op computerschermen te richten gaat Google jou zien als autoriteit op het gebied van computerschermen en kun je online echt profiteren van je affiliate webshop. Je vindbaarheid vergroot, je krijgt meer bezoekers en daardoor stuur je meer bezoekers door. Hierdoor gaat jouw commissie omhoog.

Je vindbaarheid vergroten

Google heeft maar 1 missie: haar zoekers de beste resultaten bieden. En daardoor gaat Google op zoek naar autoriteiten op het gebied hetgeen er gezocht wordt. Websites en webshops worden op meer dan 200 factoren beoordeeld en zo wordt bepaald op welke ranking een website of webshop komt te staan. Dus de basis van jouw nieuwe succes: een website of webshop gericht op een niche + zoekmachine optimalisatie.

Waar beoordeelt Google websites op?

Google kijkt naar een hoop factoren (200+) die onder te verdelen zijn in drie categorieën: techniek, content en populariteit. Dat klinkt gelijk heel ingewikkeld, maar gelukkig valt het wel mee. Wanneer je een affiliate website wilt beginnen en je laat hem door ons bouwen, wordt hij technisch al zo geoptimaliseerd dat Google hem goed kan vinden.

Daarnaast speelt content een enorm belangrijke rol. Vroeger nog iets minder dan nu, maar tegenwoordig is content een van de belangrijkste zaken: blogartikelen, producten, informatiepagina’s, nieuws, alles wat maar relevant is voor het onderwerp. En natuurlijk bijdraagt voor de bezoeker. Bijvoorbeeld handleidingen, veelgestelde vragen, ervaringen.

Populariteit is alle aandacht die je website krijgt via externe kanalen, bijvoorbeeld door links of nieuwsartikelen op andere websites, via socialmediakanalen, via partnerwebsites of startpagina’s.

Wees een autoriteit

Content is iets waar eigenlijk altijd aan gebouwd kan worden. En hoe meer relevante content, hoe belangrijker Google denkt dat je bent op jouw vakgebied. Daardoor kom je hoger in de zoekresultaten te staan. En daardoor krijg je meer bezoekers. 38% van de zoekers klikt op het eerste resultaat in Google. Je kunt je voorstellen dat dat een hoop oplevert wanneer jouw productgroep meer dan 10.000 zoekopdrachten in de maand heeft.

Een affiliate website beginnen is een goede investering

Als je het goed doet, is een affiliate website beginnen dus een goede investering! Vooral als je het combineert met veel bezoekers. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen doen? Laat ons dan vooral weten in welke branche jij online aan de slag wilt gaan. Met onze ervaring kunnen we je precies informeren en adviseren over wat de do’s en don’t’s zijn in jouw branche.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist