HomeSEO & SEA3 tips om je posities in Google te verbeteren

10
februari

3 tips om je posities in Google te verbeteren

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in SEO & SEA

Google hanteert zo’n 200 verschillende factoren die bepalen hoe hoog jouw website geïndexeerd wordt ten opzichte van je concurrentie op een bepaald zoekwoord. Het grote voordeel van internet is dat je als kleinere onderneming kan opboxen tegen de giganten. Als je een kleine sportschool hebt, kan je natuurlijk niet verwachten dat je op de zoekterm ‘sportschool’ hoger gaat eindigen dan Basic Fit en Fit for Free. Maar je kan natuurlijk wel deze concurrentie verslaan op lokaal niveau. Zoektermen als ‘sportschool Wijchen’ of sportschool Vianen’ zijn veel specifieker en daarom interessanter. In dit artikel geven we je een aantal belangrijke tips zodat je zelf aan de slag kan gaan!

3 tips om je posities in Google te verbeteren - Nicetoclick

Snelheid

Dat snelheid belangrijk is, hoeven we jou natuurlijk niet te vertellen. Als ondernemer weet je hoe verveld het is als je internetverbinding het slecht of zelfs niet doet. Ook als bezoekers op jouw website komen, klikken ze weg als de laadtijd te lang is. Omdat Google het belang van haar gebruikers voorop stelt, geldt snelheid als een belangrijke factor in de PageRank van Google. Je kan zelf je website sneller maken door grote bestanden zoals onnodig grote foto’s te verkleinen. Zonder dat je de (zichtbare) kwaliteit aantast, heeft je website minder bestanden op de server staan, waardoor de laadtijd wordt verkleind. Naast een verhoging van je posities in de zoekmachines stijgt met een verhoging van de snelheid ook de tevredenheid van je websitebezoekers.

Veiligheid

Veiligheid speelt een belangrijke rol voor de PageRank van Google. Het speelt zelfs zo erg, dat Google heeft aangekondigd vanaf juli 2018 websites zonder SSL-certificaat te gaan markeren als onveilig in Chrome. Een SSL-certificaat was natuurlijk al een must, maar na deze nieuwe acties van Google is het certificaat onmisbaar geworden voor elke website.

Maar wat doet een SSL certificaat eigenlijk?
Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de informatie tussen de website en de ontvangen (en vice versa) voorzien wordt van een encryptie. Dit zorgt er dus voor dat al het data verkeer versleuteld wordt zodat hackers er niet bij kunnen. Je vraagt eenvoudig een SSL-certificaat aan bij je hostbedrijf.

Content

Het begrip contentmarketing ken je misschien al wel. Als je je wil onderscheiden van de concurrentie dien je te laten zien dat jij de beste content hebt. Als ondernemer kan je beginnen met bloggen over verschillende onderwerpen die gerelateerd zijn aan je website. Dit wordt niet alleen gewaardeerd door je klanten, maar ook door de zoekmachines. De PageRank ziet dat je website constant vernieuwd wordt, wat een goed teken is.

Naast blogs kun je ook aan andere vormen van content doen. Hoe creatiever, hoe beter. Denk hierbij aan een publicatie in een tijdschrift of website gerelateerd aan je onderwerp of het maken van je eigen vlogs.

Geduld

Na het toepassen van de drie bovenstaande tips is het belangrijk geduld te hebben. Zie zoekmachine optimalisatie een beetje als een sneeuwbal die van een berg af rolt. Door constant tijd erin te steken stapelen de resultaten zich op en stijg je steeds een stukje verder in de zoekresultaten. Mocht je vragen hebben over SEO of websites, kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist