HomeAffiliate- of vergelijkwebsite5 SEO tips voor affiliate marketeers

22
augustus

5 SEO tips voor affiliate marketeers

Geschreven door Nicetoclick | Geplaatst in Affiliate- of vergelijkwebsite

5 SEO tips voor affiliate marketeers

Om als affiliate marketeer succesvol te zijn, zijn er verschillende richtlijnen om je aan te houden. Zo is het belangrijk om een goede affiliate website te hebben waar mensen makkelijk op kunnen navigeren. Tegelijkertijd is het belangrijk om in te spelen op actuele trends. Maar het belangrijkste is misschien wel dat je site goed vindbaar is met zoekmachines. Dit wordt nog wel eens over het hoofd gezien. Als je succesvol wil worden met affiliate marketing, dan is dit een zeer belangrijk onderdeel. Vindbaarheid in zoekmachines wordt ook wel aangeduid met de term SEO (search engine optimization). Met andere woorden, je zorgt ervoor dat je affiliate website is aangepast op zoekmachines. Hoe je dit precies doet lees je hier.

Gebruik slimme SEO tools

Laten we beginnen met één van de belangrijkste tips. Er zijn op het internet diverse SEO tools verkrijgbaar waar je gemakkelijk de effectiviteit van je affiliate- of WordPress website kunt meten. Zo zijn er extensies die je simpel aan je browser kunt hangen, waarmee je een reeks aan SEO cijfers kunt opvragen. Sommige tools laten je bijvoorbeeld zien hoe goed je website gevonden kan worden met zoekmachines of ze geven aan hoe populair de site is vergeleken met andere. Met andere tools kun je bijvoorbeeld kijken naar hoe effectief jouw site nog is als mensen hun cookies en advertenties uit hebben staan. Of je krijgt inzicht in hoeveel sites naar jou verwijzen, naar hoeveel sites jij verwijst, en ga zo maar door. Met slimme SEO tools kun je je website verbeteren en aanpassen op je doelgroep.

Enkele slimme SEO tools zijn:

• AdvancedWebRanking.com
• Google tools zoals: Zoekwoordplanner, Google Webmaster Tools of Pagespeed Insights.
• SeoQuake.com
• Tools.pingdom.com
• Majestic.com
• SEMrush.com

Gebruik je eigen ogen

Dit klinkt misschien vrij simpel, maar het ligt ook weer vrij voor de hand. Het werkt echt. Beoordeel de snelheid van je website door er rustig door heen te klikken, maar bekijk ook je posities in Google door op bepaalde zoekwoorden te zoeken. Maar kijk ook goed naar je code, of bijvoorbeeld de robot.txt.

Kwaliteit boven kwantiteit

Het is een uitspraak die je wel eens hoort en die als geen ander geldt voor SEO: kwaliteit boven kwantiteit. Het is belangrijk om je affiliate site te vullen met teksten van hoge kwaliteit. Vroeger kon je een affiliate website beginnen, waarbij je een enkel keyword ontelbare keren op vermeldde. Dit verbeterde de vindbaarheid op zoekmachines op korte termijn. Sinds zoekmachines verbeterd zijn worden dit soort sites niet meer zo goed gevonden. Zomaar een affiliate site volgooien met informatie is dus niet de bedoeling. Wat al helemaal een don’t is: duplicated content. Als je content van een andere affiliate site kopieert vermindert dat je vindbaarheid en het is bovendien niet netjes. Daarom is het belangrijk om je eigen unieke teksten van goede kwaliteit te schrijven. Hoe beter je teksten, des te eerder je bezoekers geneigd zijn om door te klikken naar je affiliate partners. Natuurlijk is hoeveelheid ook belangrijke, én niet te vergeten je backlinks (linkbuilding), maar bij affiliate marketing is het codewoord toch echt ‘kwaliteit’. Nog een tip: zorg voor de nodige updates van je content. Dit houdt je website actueel.

Blijf gefocust

Een veelgemaakte fout is dat affiliate publishers teveel willen op hun site. Door teveel producten te behandelen wordt je affiliate site onoverzichtelijk en onbruikbaar voor je bezoekers. Daarom is het slim om je te focussen op één productsoort of branche Als er op een bepaalde productsoort wordt gezocht, dan is de kans groot dat jouw affiliate website hoog in de zoekresultaten komt als je site qua inhoud helemaal op dat product focust. Je kunt dit verbeteren door je doelgroep te kennen en je teksten hier op toe te spitsen met keywords.

Mooie urls

Op veel affiliatie sites wordt één van de ergste blunders op het gebied van SEO gemaakt, zelfs bij grote bedrijven: het gebruik van ‘lelijke’ URLs. Om je site makkelijker te maken om op te navigeren is het belangrijk dat je over het webadres van je pagina’s nadenkt. Alles wat na de eerste schuine streep komt kan helpen om je site beter vindbaar te maken. Dus bijvoorbeeld geen subdomeinen als ‘/subject=2/’ maar ‘/mobiele-telefoons/’. Het is misschien een wat specifiek voorbeeld, maar met dergelijke verbeteringen wordt je site al veel beter vindbaar.

Interne links

Als laatste tip bespreken we hier interne links. Dit wordt vaak over het hoofd gezien door affiliate publishers, maar is zeker een belangrijk onderdeel. Als je een affiliate site maakt, zul je merken dat sommige pagina’s belangrijker zijn dan andere. Bijvoorbeeld omdat daarop een bepaald product aanbevolen wordt. Om je affiliate site te optimaliseren is het belangrijk om interne links (cross-links) te gebruiken op je site. Door van het ene artikel naar het andere artikel te verwijzen maak je je WordPress affiliate site bruikbaarder en stuur je beter aan in één richting. En hoe meer er door de ene pagina naar de andere wordt verwezen, des te hoger je zoekfunctie vindbaarheid.

Advies?

Wil je ook graag een affiliate site maken? Neem dan eens vrijblijvend contact op met de experts van Nicetoclick of vraag direct een offerte aan. Wij staan je graag te woord, en denken graag met je mee.

Starten met Affiliate marketing? Ik help je graag!

Simon Kriek
  • Volg ons

Vragen?

info@nicetoclick.com

Wij bouwen
WordPress websites

Kies voor onze expertise.

“WordPress WordPress website
  • twitter logo
  • Linkedin logo
  • Volg ons

Nicetoclick +10 jaar ervaring, WordPress specialist